Sektör Analizi Nasıl Yapılır?

Sektör Analizi Nasıl Yapılır?

Sektör analizi nasıl yapılır? Temel analiz incelemelerinde genel ekonominin ardından dünya analizi yapılır ve dolayısıyla dünyanın karlılığı ve gelecek beklentisi araştırılır. Hane halkı talepleri, hükümet politikaları ve ticaret uygulamaları sektörleri büyük ölçüde etkiliyor. Ekonomi aynı zamanda dünyanın genişlemesi ve olumlu sonuçları üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Dünyanın karlılığı ve dolayısıyla gelecekte dünyanın olumlu seyri, sektör içindeki işletmelerin iyi sonuçlar elde edebildiğini göstermektedir. Bazı durumlarda diğer etki de ortaya çıkabilir. Dürüst bir ekonomi bazı sektörlerin hayır demesine veya bitmesine neden olabilir. Dünya analizinden sonra sektördeki işletmeler için bir kurum analizi oluşturmak gerekiyor…

 Sektör Analizi Nasıl Yapılır?

 Bu analiz ile ulaşılacak sonuç sektörlere bakmak ve hangi birimin daha fazla kâr getireceğini görmektir.

 Analiz Yaparken;

  • Teknoloji
  • Ürün yaşam Döngüsü
  • Arz ve Talep İlişkileri
  • Karlılık Oranları
  • Rekabet Koşulları
  • Sektörün Yapısı
  • Rekabet Koşulları
  • Yasal düzenlemeler

Temel Bulunabilirlik ve sağlama gibi başlıklar altında bakmak gerekiyor.

 Teknoloji

 Gelişen teknoloji ile yeni sektörel fırsatlar ortaya çıkıyor ve bu nedenle ekonomi ve pazarın bile çok büyük bir payı var. Ek olarak, teknolojiye uymayan şirketler konumlarını zaman içinde koruyamazlar, ancak daha da aşağıya düşer. Teknolojiye, sektör analizi sırasında gereken önemi vermek gerekir.

 Ürün Yaşam Eğrisi

 1. Geliştirme: Aynı zamanda malın yenilenme veya icat zamanı olarak da adlandırılabilir. Mal sadece birkaç kontrol amacıyla satılmaktadır. Sonuçlar dikkate alınır.

 2. Giriş: Malın pazara aşamalı olarak sunulması aşamasıdır. Bu çok önemli bir aşamadır. Çoğu şirket bu aşamayı işgal ediyor. Olumlu sonuçlar gözlenirse ürün satışları artmaya başlar.

 3. Büyüme: Giriş dönemini başarılı bir şekilde atlayan şirket, büyüme ve artan satışlar sayesinde artık devam ediyor. Bu aralıkta maksimum satış ve üretim gerçekleşir. Ayrıca malın taklidi bu dönemde gerçekleşir ve pazara girmeye başlar.

 4. Olgunluk: Minimum artış ve düşüşler yaşanır. Bu çağın zirvelerine doğru şirket üretimini azaltmaya başlar. Ayrıca bu dönemin zirvelerine doğru mala olan talep azalmaktadır. Mallar sıradanlaşmaya başladı ve neredeyse mal gibi birçok taklit piyasada dolaşmaya başladı.

 5. Düşüş: Üretim ve satışlar giderek azalır.

SEO Sektör Analizi Nasıl Yapılır?

SEO alanında sektör analizi de önemli bir konudur. Bu sayede rakipleriniz ne tür çalışmalar yapmış? Hangi kelimelere odaklanmış? Nasıl üst sıralara gelebilmiş? Gibi sorulara yönelik cevap bulunabilir. Bu analizi yapan en iyi firmalardan bir tanesi Backlinkim.com.tr firmasıdır. Sektör analizi nedir? Sektör analizi nasıl yapılır? Sorularına sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir