2022 Dünya Kupası

2022 Dünya Kupası‘na sadece birkaç hafta kaldı. Turnuvaya ev sahipliği yapma hakkını kazandıktan on iki yıl sonra, küçük Körfez devleti Katar, stadyumlar inşa etti, beş şeritli otoyollar ve 36 milyar dolarlık bir Metro sistemi açtı ve zorlu bir zaman çizelgesinde büyük bir inşaat çabası üstlendi.

2022 Dünya Kupası

Dünya kupası ne zaman? Sorusunun cevabı da dunyakupasi.org da sizlerle. 80.000 kapasiteli Lusail Iconic Stadyumu, 9 Eylül’de Mısır’ın Zamalek ve Suudi Arabistan’ın Al-Ahly takımları arasında bir hazırlık maçı düzenlediğinde, Dünya Kupası için resmi olarak inşa edilen yedi yeni stadyumun sonuncusuydu. Lusail, 18 Aralık’ta Dünya Kupası finaline ev sahipliği yapacak ve muhteşem bir stadyum. Daha önce hiç olmadığı kadar farklı bir Dünya Kupası olacak, ancak stadyumlar ve altyapı projeleri tamamlandığına göre artık önemli unsurlar mevcut.

Konaklama eksikliği bir sorun olacaktır. Kaynaklar Katar zihniyetinin işleri son dakikaya bırakmak olduğunu, ancak her zaman teslim ettiklerini söyledi. Kaynaklar ayrıca, yaklaşımın FIFA’da her projenin saat gibi çalışmasını bekleyen bazılarını sarstığını söyledi. Katar’da işin bitmesi için zamanın bittiğine dair çok az endişe vardı, ancak taraftarlar, dünyanın farklı yerlerindeki Dünya Kupalarının saha dışı dikkat dağıtıcılarından yoksun bir turnuva için kendilerini hazırlamak zorunda kalabilirler. Tesisler zaten birinci sınıf ve iklim futbol için mükemmel koşulları sağlamalı. Ancak asıl soru, bu kadar küçük bir ülkenin dünyanın dört bir yanından böylesine bir taraftar akışıyla baş edip edemeyeceğidir. Bu, ancak her şey 61 gün içinde yoluna girdiğinde yanıtlanabilecek sorudur. Dünya Kupası ile ilgili tüm haberleri https://www.dunyakupasi.org/ sitesinden öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir